top of page
  • Forfatterens bildeMarcos Flores

Forstå markedsføring på under 2 minutter.


Markedsføring og iskrem: Forstå bransjen på en enkel og underholdende måte


Har du noen gang lurt på hvordan bedrifter får deg til å kjøpe ting du egentlig ikke trenger? Eller hvordan de får deg til å velge deres produkt fremfor konkurrentene deres? Vel, svaret ligger i markedsføring/marketing.


"Markedsføring er som å selge is på en varm sommerdag"


Markedsundersøkelser

Du har en iskrem du vil at alle skal kjøpe, så du må fortelle folk om den og gjøre den så attraktiv som mulig. For å gjøre dette, må du først undersøke hva slags iskrem folk liker, hva som er populært akkurat nå og hvem som er konkurrentene dine som selger is også. Dette kaller vi markedsundersøkelser.


Produktutvikling

La oss si at du har en iskrembutikk og du vil lage en ny smak. Du gjør en undersøkelse og finner ut at folk elsker jordbær og sjokolade. Så du bestemmer deg for å lage en jordbær-sjokolade iskrem. Dette kaller vi produktutvikling.


Salg

Når iskremen din er klar, er det på tide å selge den. Du kan starte ved å stå ved isboden din og rope "Is til salgs!" eller ved å sende ut flyers om iskremen din. Dette kaller vi salg.


Reklame/annonsering

Men det er ikke nok å bare selge iskremen din, du må også fortelle folk om den. Dette kan være å ha plakater av iskremen din på bussene, eller å vise reklame på TV. Dette kaller vi reklame. I dagens tid kan man også fortelle om iskremen din gjennom sosiale medier, som Facebook, Instagram eller TikTok.Alt er markedsføring

"All business is marketing and inovation" Peter Drucker.

Så, som du kan se, marketing er som å selge iskrem. Du må undersøke hva folk vil ha, lage en god iskrem, selge den og fortelle folk om den. Det hjelper deg å få flere kunder og selge mer iskrem. Men det er ikke bare iskrembutikker som bruker marketing, alle typer bedrifter bruker det for å selge sine produkter eller tjenester.


Så, neste gang du ser en reklame eller en plakat for et produkt eller en tjeneste, tenk på alt arbeidet som ligger bak for å få deg til å kjøpe det. Markedsføring er et viktig verktøy for å skape bevissthet om et produkt eller en tjeneste og øke salget. Det kan være komplekst, men når du forstår grunnprinsippene, kan det være en morsom og spennende del av å drive en bedrift. Så la oss fortsette å lære mer om marketing og se hva det kan gjøre for vår bedrift!

15 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page